Bygging av hus og hytte

Informasjonen du trenger enten du skal bygge hus eller skal bygge hytte

 

Byggehus

Sjekkliste ved tomtekjøp

En ikke lenger tilgjengelig sjekkliste fra Forbrukerrådet, som fortsatt kan være nyttig.


Planering av tomt – her er det du bør vite hilsen ABChus

Grunnarbeidet er en viktig del av byggeprosessen. Hvor mye vil det koste deg og hvordan graver du ut en tomt? Her er råd fra fagansvarlig teknisk tegner.


Artikkelsiden med lettlest informasjon om emner relatert til byggesak.

Her kan du lese relevante artikler om byggesøknad og prosjektering. Les mer om blant annet nabovarsling, byggesøknad for bolig, byggesøknad for tilbygg og påbygg, byggesøknad for garasje, brannprosjektering og andre emner relatert til byggesaksprosessen.


Sjekkliste kontrakt for bygging av bolig : Forbrukerrådet

En god kontrakt er en god start. Last ned kontrakt fra Standard Norge eller se til at kontrakten du underskriver tar høyde for punktene i sjekklisten.


Bygge grunnmur selv - Oppussing

Når fundamentet først er ferdig, krever det minimalt med vedlikehold, og du unngår fuktproblemer, skjeve pilarer og setningsskader. Forutsetningen er at alt gjøres riktig.


Byggjekostnadsindeks for bustader

Statistikken måler månadleg prisutvikling på innsatsfaktorane til bygging av bustader.


Dette var informasjonen og linkene vi hadde under denne kategorien. Om du skal bygge hus, hytte eller du skal i gang med et annet byggeprosjekt, stort eller lite – Vi ønsker å være en portal der du raskt og enkelt kan finne link all all informasjon du trenger på ett sted. Om du er selvbygger, proff eller bare en dømmende amatør spiller ingen rolle. Skulle vi driste oss til noe tips i denne kategorien, ville det kanskje være følgende 8 punker:
1. Undersøk og les deg opp for du starter 2. Vurder materialvalg 3. Bruk tid på å finne optimal utforming 4. Vurder formålet med bygge prosjektet – hvilket behov skal du dekke? 5. Få hjelp fra eksperter 6. Ha en en plan for alle trinn i prosjektet 7. Sett opp et budsjett 8. Lag en tidslinje
Mener du der informasjon vi burde hatt med her, er det supert om du sender inn forslaget ditt ved å bruke skjema under. Lykke til med ditt byggeprosjekt!

Disse koblingene/linkene er gitt som en bekvemmelighet og kun for informasjonsformål; eier av denne nettsiden innestår ikke for noen av noen av produktene, tjenestene eller meningene til selskapet eller organisasjonen eller individet som har nettsidene det linkes til. Eier av denne nettsiden påtar seg intet ansvar for nøyaktigheten, lovligheten eller innholdet på det eksterne nettstedet eller for påfølgende lenker. Bruker av denne nettsiden benytter informasjon som finnes her helt på eget ansvar. Kontakt eventuelt den eksterne siden for svar på spørsmål angående innholdet.